Közélet

Zűrös hétvége Budapest aluljáróiban

Késelés, vita, verekedés és rongálás – így indult a hétvége Budapest két aluljárójában illetve a Csillaghegyi HÉV-megállóban.

A legsúlyosabb eset Csillaghegyen történt szombatra virradó éjszaka. Az egyenruhásokat egy sörözőhöz riasztották, ahol két társaság esett egymásnak. Szóváltásba keveredtek és dulakodás tört ki közöttük. A vita hevében egy kés is előkerült: egy 23 éves férfi rántotta elő a veszélyes eszközt, és szúrt hátba vele egy 21 éves fiatalembert. A sérült életveszélyes állapotban került kórházba. A támadót a rendőrök őrizetbe vették.

Békásmegyeren sem telt eseménytelenül az éjszaka, a HÉV-megálló aluljárójában ugyanis őrjöngő fiatalok akadtak a rendőrök horgára. A garázdák – egy 19, egy 17 és egy 16 éves fiú – nekiestek a szeméttárolóknak és felborították az információs táblát is. Miután pedig ezekkel „végeztek”, összeverekedtek. A fiatalokat a helyszínen elfogták, de nem vették őket őrizetbe, szabadlábon védekezhetnek.

Hasonló eset történt a Deák téri aluljáróban is. Ott két 18 éves és két 22 éves férfi rontott egymásnak. Ők szintén nem úszták meg rendőrök nélkül, a kiérkező járőrök elkapták őket. Szerencséjükre őket sem vették őrizetbe, de eljárás indult ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik