Közélet

Rendőrök kergették a tolvaj „pókembert”

A betörő háztetőről háztetőre ugrált, hogy egérutat nyerjen üldözői elől.

A rendőrségre pénteken késő este érkezett a bejelentés, hogy Budapesten, a VIII. kerületi Illés utca egyik házának félemeleti párkányán egy férfi mászkál. Az egyenruhások azonnal a helyszínre mentek, hogy megtalálják a „pókembert”, nem hiába: bár az ablakok sértetlenek voltak, az egyik üresen álló lakásban lábnyomokra bukkantak.

A nyomozók ezután észrevették a besurranót, aki éppen egy másik lakásból mászott ki. Meglátva a rendőröket a fiatal menekülőre fogta, nem is akárhogy: felugrott az ereszcsatornára, majd a háztetőre érve futásnak eredt.

A rendőrök követték, ám a tolvaj még ekkor sem adta fel, lemászott a harmadik emeletig, majd miután ismét meglátta üldözőit, megint a tető felé vette az irányt. Ezután átugrott a szomszédos ház tetejére, ahol meg is „pihent” egy időre. Egy kémény oldalánál bújt el, de a rendőrök kiszúrták.

Felszólították, hogy adja meg magát, de ekkor ismét felhúzta a nyúlcipőt. Egy tetőablakon át a padlástérbe ugrott. A rendőrök egy gerendán lógva találtak rá. Megfogták a lábát, nehogy  kereket oldjon.

A tolvaj továbbra is kitartott terve mellett, kibújt a nadrágjából, felugrott, kiszakította a cserepeket és szaladni kezdett. Itt viszont már tényleg véget ért mutatványa, az Illés utcai ház negyedik emeletén ugyanis kattant a bilincs a kezén.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 22 éves fiatal a nyomozóknak elmondta, több lakásban is járt, ahonnan különböző értékeket, vagyontárgyakat lopott el. A rendőrség őrizetbe vette, ellene lopás kísérletének gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik