Közélet

Újra kell építeni a csokigyárat

Egy-két iroda kivételével mindent elpusztított a tűz a salgótarjáni édességgyárban. Még a csokimikulások is odavesztek.

Többek közt a teljes karácsonyi csokoládékészlet is odaveszett, amikor leégett a gyártóüzem péntekről szombatra virradó éjszaka Salgótarjánban.

A tűzoltók reggel hagyták el a helyszínt, az oltás több mint nyolc órán át tartott. Jelenleg tűzvizsgáló dolgozik a helyszínen, hogy kiderítse, mitől csaptak fel a lángok az 1800 négyzetméteres területen. Hogy minél pontosabb képet kapjon, meghallgatja azt a három embert is, akik a tűz idején az üzemben voltak – tájékoztatta a Hír24-et a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

A gyárban szinte minden odaveszett, beleértve a gépeket, de még a karácsonyi csokoládékészletet is. Az épületet gyakorlatilag újra kell építeni – fűzte hozzá Noskó Zsolt.

Mint ismert, a katasztrófavédelem ügyelete péntek este 10 óra után kapta a riasztást arról, hogy lángol a Lívia Csokoládégyártó Kft. salgótarjáni üzeme. A tüzet az ötös skálán négyes fokozatúvá minősítették. A helyszínre a salgótarjáni és a balassagyarmati tűzoltók vonultak, de érkezett segítség a szomszédos megyékből is. Az oltásban csaknem nyolcvanan vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik