Közélet

Kábítószer-razzia egy Andrássy úti üzletben

Legálisan kapható bódító anyagok miatt tartottak házkutatást a rendőrök Budapesten, egy Andrássy úti üzletben, amelyet be is zártak.

A VI. kerületi jegyző a rendőrség kezdeményezésére azonnali hatállyal bezáratta azt az Adrássy úti boltot, ahol állítólag kábítószernek nem minősülő, bódító hatású termékeket árusítottak, és elképzelhető, hogy kiskorúak is vásárolhattak a meg nem nevezett anyagból. Az üzletben a rendőrség kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartott – közölte az MTI-vel a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Horváth Katalin Fanni közlése szerint a VI. kerületi kapitányság kábítószerrel való visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást. Két embert, a bolt eladóját és biztonsági őrét gyanúsítottként hallgatnak ki. A jegyző a boltot az eljárás befejezéséig tudja bezáratni.

Mogyorósi Sándor, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője szerdán még azt nyilatkozta a Híradónak, hogy “az üzletet folyamatosan, vissza-visszatérően, újra meg újra” ellenőrzik, de tehetetlenek, mert a boltban árusított por hivatalosan nem szerepel a kábítószerek listáján.

A Magyar Televízió Híradója szerdán mutatta be az MTI Hírcentrum birtokába került, az Andrássy úti üzletben titokban készített, rejtett kamerás felvételeket. Ezeken az látszott, hogy a boltban emléktárgyként kábító hatású szert árultak. A bolt egyik vásárlója a felvételen azt mondta, a “szer durvább, mint a marihuána”.

Közben a rendőrség lefoglalta az MTI Hírcentrum birtokában lévő rejtett kamerás felvételeket, mert azokat várhatóan “bizonyítási eszközként” használják majd az ügyben. A Magyar Televízió Híradójának stábja az üzlet bezárásakor is a helyszínen forgatott, ahol a riportert megfenyegették, amiért nyilvánosságra hozta az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik