Közélet

A gyilkossággal vádolt férfi szerint egy hentes ölhetett

A szakszerűen feldarabolt holttesteket 13 zsákba rakta és a balatoni nádasba rejtette. A bíróság előtt ártatlannak vallotta magát.

Megkezdődött a kettős darabolós gyilkossággal vádolt „órásgyilkos” tárgyalása csütörtökön a Fővárosi Bíróságon. A most 41 éves egykori boncmestert még 1999-ben azzal vádolták, hogy ő ölte meg a Fő utcai órásmestert. A francia idegenlégiót megjárt férfit 2005-ben felmentették az „órásgyilkosság” vádja alól.

Az államtól a börtönben töltött évekért 25 millió forint kártérítést kapott, melynek egy részén kábítószert vásárolt. A vádlott a vád szerint 2008 májusában két-két fejlövéssel megölte két kábítószer-kereskedő ismerősét. A szakszerűen feldarabolt holttesteket 13 műanyag zsákba rakta és a balatoni nádasba rejtette.

A vádlott tagadja, hogy két emberrel végzett volna. Szó szerint azt mondta a bíróságon: senkit nem öltem meg sehol, sem embert, sem állatot nem öltem meg, még csak nem is verekszem. A szobafestő-mázolóból lett okleveles boncmester, aki az idegenlégiót is megjárta, egy időben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetben is dolgozott, de volt kórházi boncmester is.

A csütörtöki tárgyaláson hosszasan fejtegette álláspontját, miszerint valakik szándékosan terelték rá a gyanút. Ennek bizonyítékát abban is látja, hogy a balatonlellei mocsaras nádasban megtalált hulladarabok mellett eldobható szikepengék is voltak. Ez a vádlott szerint képtelenség, ez olyan, mintha valaki manikűrollóval nyírna sövényt. Szerinte egy boncmester nem darabol, a végtagok eltávolítása mindkét áldozatnál az ízületek mentén történt, és ez a módszer a vádlott szerint inkább a hentesekre jellemző. A vádlott azt is különösnek tartja, hogy amikor tucatnyi rendőr négy kutyával átkutatta a nádast, nem találtak semmit, fél évvel később pedig amikor két kutyával ugyanott kutattak, mindkét állat azonnal jelezte a maradványok jelenlétét.

A szokásostól eltérően az ügyet nem háromtagú bírói tanács tárgyalja, hanem Vaskuti András bíró vezetésével ötös tanács bírálja el, ami a különösen súlyos és bonyolult ügyeknél szokásos. A tárgyalás a vádlott további meghallgatásával folyik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik