Közélet

Halálos baleset Nógrád megyében – elaludhatott a sofőr

Az egyik szemtanú szerint a kisbusz vezetője elaludhatott.


Fotó: MTI / Komka Péter

Öt ember halt meg a csütörtök reggeli balesetben, amely a 21-es főúton Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között történt. Az eddigi adatok szerint egy mikrobusz és egy menetrend szerint közlekedő autóbuszjárat ütközött. Öt ember a helyszínen életét vesztette, hatan megsérültek – mondta Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben három személy súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérült, őket a salgótarjáni Szent Lázár kórházba szállították. A mentésben két helikopter, és öt mentőautó vett részt.

A helyszínelés során kiderült, hogy a Hatvan irányából Salgótarján felé közlekedő Ford Transit eddig tisztázatlan körülmények között áttért a másik forgalmi sávba, majd frontálisan ütközött a Salgótarjánból Pásztóra tartó menetrend szerinti autóbusszal. Mind az öt halálos áldozat és két sérült a kisbuszban utazott, a másik járművön öten sérültek meg.

A baleset egyik szemtanúja szerint a kisbusz sofőrje valószínűleg azért tért át a menetirány szerinti ellenkező sávba, mert vagy elaludt, vagy rosszul lett vezetés közben. A helyszíni szemle még mindig teljes útlezárás mellett zajlik, a forgalmat a rendőrök a 21-es főúttal párhuzamos szervizútra terelték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik