Közélet

Csirkeólban tartotta áldozatát a kegyetlen uzsorás

Áldozatát rendszeresen ütötte, verte, rugdosta, a kiutalt szociális segélyét is saját folyószámlára utaltatta.

Rabszolgasorban tartotta, segélyétől is megfosztotta falubelijét az a bükkaranyosi férfi, akit a napokban vettek őrizetbe a miskolci rendőrség nyomozói. Az uzsora-bűncselekménnyel, személyi szabadság megsértésével, lőszerrel való visszaéléssel és zsarolással gyanúsított 45 éves férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

A miskolci rendőrök október 6-án fogták el és vették őrizetbe, miután kiderült, hogy tavaly október óta több ismerősének adott kölcsön uzsorakamatra pénzt és élelmiszert havi 100 százalékos kamatra. A felgyülemlő tartozás miatt többeket is veréssel, illetve családja kiirtásával fenyegetett meg.

A kegyetlen uzsorás egy korábban nála dolgozó és nála lakó 41 éves férfit idén januárban autóval lakására hurcolt, személyi szabadságától megfosztott és annak akarata ellenére dolgoztatott, „csicskáztatott”. Rendszeresen ütötte, verte, rugdosta, a kiutalt szociális segélyét is saját folyószámlára utaltatta. A rabszolgasorban tartott férfit gyakran a csirkeólba zárta, hogy ne tudjon megszökni.

Az uzsorásnál különböző engedély nélkül tartott lőszerek kerültek lefoglalásra, így vele szemben lőszerrel való visszaélés miatt is eljárás indult. A gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik