Közélet

Kétmilliméteres töltött káposztával nyertek a börtönőrök

Egy kétmilliméteres töltött káposztával nyert főzőversenyt a gyulai börtönőrök csapata.

A Gyulai BV-FC csülökpörköltje már tavaly is meghódította a mezőnyt a Békéscsabai Sörfesztivál és Csülökparádén, így a kis csapat idén magabiztosan vágott neki a megmérettetésnek a “legkisebb töltött káposzta” és “legfinomabb töltött káposzta” kategóriákban. A festői környezetben többi közt magyarok, horvátok, románok, szerbek mérték össze tudásukat. A finom ételek és pálinkák igazi baráti társasággá kovácsolták az amatőr és profi szakácsokat.

Az esti díjátadó ünnepségen a gyulaiak boldogan vették át két milliméteres töltött káposztájukért a kategória fődíját. A csapattagok és segítőik, a Dobozi Ökör Kör Baráti Társaság a díjjal járó pénzösszeget felajánlották a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Parajdi Napköziotthona számára.

Puju János, a gyulai börtön vezető nevelője a Hír24-nek elmondta: a kétmilliméteres káposztát egy normál méretű, főtt töltött káposzta felhasználásával készítettük kollégáimmal. A pici káposzta megtöltéséhez két ember ügyességére és egy fogpiszkálóra van szükség, a munka körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Az elkészült mini töltött káposztát egy uborkából készült figura répából készített nyelvén, egy csepp tejföl kíséretében tálaltuk, sikerrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik