Közélet

Újabb uzsorás bukott le: havi 100 százalékos kamatot szedett

Ha kérdés merült fel az áldozatokban, vagy szóvátették az igazságtalanságot, az uzsorás verést helyezett kilátásba.

Újabb uzsorást kaptak el a rendőrök, ezúttal a Bács-Kiskun megyei Kalocsán. A férfit eddig három bűncselekménnyel gyanúsították meg, mindhárom esetben havi 100 százalékos kamatot szedett szorult helyzetű áldozataitól, és veréssel fenyegette őket.

A 37 éves férfit kedden kapták el a kalocsai rendőrök. Azzal gyanúsítják, hogy először 2005-ben adott kölcsön egy szorult anyagi helyzetben lévő embernek 15 ezer forintot, majd egészen idén júniusig havi 100 százalékos havi kamattal növelte a tartozást, összesen pedig már 100 ezer forintot hajtott be áldozatától. A gyanúsított szerint adósának még mindig 300 ezer forintos elmaradása van.

Az uzsorás az elmúlt években újabb két „üzletbe” is belefogott: egyik alkalommal 40, egy másikban pedig 21 ezer forintot helyezett ki, utóbbit nála dolgozó munkásának adta, a törlesztőrészleteket pedig már a fizetéséből levonta. A 40 ezer forint helyett 800, a 21 ezer forintból pedig körülbelül 120 ezer forintot szedett be, ha esetleg kérdés merült fel az áldozatokban, vagy szóvátették az igazságtalanságot, az uzsorás verést helyezett kilátásba.

A rendőrök az uzsorást őrizetbe vették, és indítványozták, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik