Közélet

Öt hónap szanatórium vár Stohl Andrásra

A színész elől tudatosan elrejtik a börtönélet valódi világát, nehogy rossz hírét keltse annak - mondtaa Hír24-nek nyilatkozó börtönőr.

Stohl András színész-műsorvezető szerdán reggel kilenc órakor lépte át a budapesti Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézet kapuját. Úgy tudni, az előírások szerint innen még aznap a Maglódi úti (korábban Venyige utcai) börtönbe, vagy a végleges helyének szánt tököli börtönbe kell vinni. Stohlnak nem muszáj az elítéltekkel egy rabszállítóban utaznia: ha kívánja, néhány tízezer forintért külön kisbusszal mehet . Ezt a lehetőséget a törvény biztosítja a raboknak, ez tehát kizárólag pénz kérdése.

A tököli börtönben a börtönparancsnok minden bizonnyal először gondosan kiválasztja, melyik körletben kell majd a büntetést letölteni. Arra különösen figyelni fog, hogy a színészt a következő hónapokban nehogy atrocitások érjék, vagy különösen kellemetlen szituációkba kerüljön. A cellatársakat gondosan megválogatják, lehetőség szerint tanult, nyugodt emberekkel tölti majd napjait. A színész a tervek szerint könyvet fog írni, az alkotáshoz így megteremtik a nyugodt, kellemes körülményeket. A tököli fiatalkorúak börtöne egyébként is alkalmas a pihenésre: a különböző funkciókat betöltő épületek egymástól kellő távolságban épültek, közöttük pedig fás, bokros ligetben, madárcsicsergés közepette alkolhat a színész.

A Hír24-nek nyilatkozó börtönőr szerint Stohl András elől elrejtik a tököli börtönélet valódi világát, nehogy ismert emberként rossz hírét keltse annak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik