Közélet

Nem ébredt fel a dabronci áramütés legsúlyosabb sérültje

A férfit levették a lélegeztető gépről, keringése és légzése stabil. Az elvégzett MR-vizsgálat nem mutatott agyi elváltozást.

Nem nyerte vissza az eszméletét az egy héttel ezelőtti dabronci baleset legsúlyosabb sérültje; a Győrben ápolt sérültek egyikét szerdán hazaengedik, a 20 ezer voltos áramütés következtében égési sérülést szenvedett másik két férfit várhatóan csütörtökön megműtik – közölték a kórházak az MTI érdeklődésére.

A Veszprém megyei Dabroncon egy hete két ember meghalt, négyen pedig megsérültek, amikor munkavégzés közben 20 ezer voltos áramütés érte őket. A településen épülő ipari csarnok építkezésén egy fémvázas állványt akartak az épület homlokzata elé tolni, ám az hozzáért a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó, 20 ezer voltos vezetékhez. A baleset legsúlyosabb sérültjét újraélesztették, majd mentőhelikopterrel szállították a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház központi intenzív osztályára.

Szabados György, a veszprémi intézmény osztályvezető főorvosa azt mondta: a férfit levették a lélegeztető gépről, keringése és légzése stabil. Tájékoztatása szerint az elvégzett MR-vizsgálat nem mutatott agyi elváltozást, de a férfi ennek ellenére nem nyerte vissza az eszméletét. A főorvos közlése szerint azzal, hogy nincs elváltozás, nagyobb az esélye annak, hogy a beteg tudata visszatér, a funkcionális probléma viszont agykárosodásra utal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik