Közélet

Elkaptak egy vesztegető pártfogói felügyelőt

A férfi három, közérdekű munkára ítélt embertől összesen négy alkalommal húszezer és százezer forint közötti összegeket vett át.

Őrizetbe vettek Kecskeméten egy pártfogói felügyelőt, aki a gyanú szerint több alkalommal kért pénzt magánszemélyektől azért, hogy azoknak a bíróság által kiszabott közérdekű munka büntetést ne kelljen ledolgozniuk – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel.

A vesztegetőt akkor fogták el, amikor 49 ezer forintot kért egy “pártfogoltjától”. A 46 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

A főhadnagy közlése szerint az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság felderítő osztályának feljelentése alapján indult nyomozás 2011. július 11-én, hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a pártfogói felügyelői munkakörben dolgozó férfi három, közérdekű munkára ítélt embertől összesen négy alkalommal húszezer és százezer forint közötti összegeket vett át, így azoknak nem kellett letölteniük a kiszabott büntetést. Az ügyben a pártfogói felügyelő mellett további gyanúsítottakat is kihallgattak, a gyanúsítottak száma várhatóan növekedni fog – tette hozzá a sajtószóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik