Közélet

Előzetesben a szegedi sztárügyvéd

A jogász a gyanú szerint néhány millió forintért cserébe szabadságot ajánlott egy kiemelt jelentőségű adócsalási ügy gyanúsítottjának.

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt pénteken őrizetbe vette a Szegedi Nyomozó Ügyészség K. Zoltán szegedi ügyvédet – írja a delmagyar.hu. A Szegedi Városi Bíróság elfogultságot jelentett be, ezért a 44 éves jogászt vasárnap a Kecskeméti Városi Bíróság helyezte előzetes letartóztatásba. Többek között azért született a kényszerintézkedés, mert fennállhat a tanúk befolyásolásának kísérlete és a bűnismétlés lehetősége.

K. Zoltán a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több százmillió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának. A szóvivő közlése szerint a gyanúsított azt mondta: néhány millióért el tudja intézni, hogy a férfi szabadlábra kerüljön. Az ügyvédi ajánlat után a férfit valóban szabadlábra helyezték. Azóta újfent előzetes letartóztatásban van.

Az ismert szegedi jogász számos nagy horderejű ügyben vállalt szerepet: többek között sikerrel képviselte a ’90-es évek közepén a Magda Marinko-per egyik vádlottját, T. Attilát. Ő a védőügyvédje annak a nemrég fiúgyermeket szült hódmezővásárhelyi nőnek is, aki a gyanú szerint leütötte, majd elégette élettársát családi házukban. Ezenkívül számos közérdeklődésre számot tartó és folyamatban levő ügyben jár el jelenleg is megbízott védőként.

Kertész József, a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke K. Zoltánnal szemben fegyelmi eljárást rendelt el, és felfüggesztette ügyvédi tevékenysége alól. Munkáját a jogerős bírósági ítéletig nem gyakorolhatja. A jogerős végzés után az ügyvéd további sorsáról a fegyelmi tanács dönt: az ilyen jellegű esetek legtöbbször a kamarából való kizárást vonják maguk után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik