Közélet

Mérgezéses tünetek a Kincsem Parkban

Rovarirtás miatt jelentkeztekmérgezéses tünetek a lóistállóban tartózkodó embereken és állatokon. Hárman megsérültek.

Kivágó Tamás dandártábornok, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság vezetőjének tájékoztatása szerint a vegyi felderítők nem mértek ártalmas mennyiségű mérgezőanyagot a talajban vagy a levegőben, miután egy cég rovarirtást végzett a budapesti Kincsem Parkban, ez pedig mérgezéses tüneteket okozott. A mentők három embert láttak el a helyszínen, akik rosszullétre panaszkodtak, egy negyediknek pedig a kezén jelentkezett bőrpír, ezért kalciumot itattak vele. Kórházba szállítani senkit nem kellett.

A dandártábornok közlése szerint két macska és egy kutya esetében jelezték, hogy “habzik a szájuk”, az egyik macska elpusztult, de egyetlen ló sem kapott mérgezést, és nem hullott el.

Bech Mónika, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek korábban azt mondta, a mentők a helyszínen három, könnyebben megsérült embert láttak el.

A Nemzeti Lóverseny Kft. közleményében azt írta: a Kincsem Parkban a szokásos időszaki légyirtás zajlott az istállókban és környékükön. Egy emberen allergiás tünetek jelentkeztek, azokat a mentők kalciuminjekcióval kezelték, a versenylovak közül egyetlen állaton sem észleltek semmilyen tünetet. Egy macska valóban elpusztult csütörtökön, de a halála nincs összefüggésben a légyirtással – tették hozzá.

A korábbi hírek még egy rejtélyes mérgezésről szóltak, mely szerint valaki mérgező anyagot fújt be a Kincsem Park területére, ennek következtében lovak, kutyák pusztultak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik