Közélet

Megkoptak Balla Irma fiának emlékei

Schönstein Sándort a gyilkosság napján történtekről kérdezték szinte percre lebontott részletességgel.

A vádlott legutóbbi tárgyaláson félbeszakadt meghallgatásával folytatódott a Balla Irma-gyilkosság büntetőperének megismételt elsőfokú tárgyalássorozata csütörtökön Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.

Schönstein Sándort a gyilkosság napján történtekről kérdezték szinte percre lebontott részletességgel. Bakó József bíró a vádlott korábbi és jelenlegi vallomásaiban lévő ellentmondásokra hívta fel a figyelmet, ami a vádlott szerint az eltelt idővel magyarázható, mondván, “néhány apró részlet tekintetében megkoptak az emlékeim.”

Magyar György, a vádlott ügyvédje az MTI-nek azt mondta, hogy hosszú tárgyalássorozatra számít, hiszen a táblabírság rendkívül részletes eljárást írt elő, és biztos abban, hogy ezt a megyei bíróság végig is fogja vinni. Megítélése szerint döntő súlya lesz a szakértői véleményeknek.

A tárgyalás csütörtökön a vádlott meghallgatásával és iratismertetéssel folytatódik, a következő tárgyalási napot a bíróság novemberre tűzi ki.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt 2007-ben, húsvétkor gyilkolták meg debreceni lakásában. A gyilkossággal a fiát, Schönstein Sándort vádolta meg az ügyészség. Az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla új eljárást rendelt el, amely szeptember 27-én kezdődött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik