Közélet

Két huszonéves miatt szakadhatott le a födém

Korábban állítólag ellopták a Kén utcai ház két tartóoszlopát - a szakértők szerint ezért szakadhatott le a födém.

A rendőrség őrizetbe vette azt a két huszonéves férfit, akit csütörtökön állítottak elő, mert megalapozottan gyanúsíthatók a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopának ellopásával, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához – tájékoztatta a BRFK szóvivője pénteken az MTI-t. Horváth Katalin Fanni közlése szerint a rendőrség kezdeményezni fogja az ügyészségnél a két férfi előzetes letartóztatását – tette hozzá.

A BRFK szóvivője elmondta, hogy a rendőrök jelenleg egy 38 éves férfit hallgatnak ki, aki – a tanúk beszámolója szerint – sofőrként működhetett közre a lopásban.

A rendőrség további tanúkat hallgat meg, és várja a statikus szakértő jelentését is – mondta a szóvivő.

Csütörtök kora hajnalban szakadt le egy födém a Kén utcai lakóház első emeleti lakásában. A balesetben kilencen könnyebben megsérültek. Öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. Az épületből több mint száz embert mentettek ki. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyessé, de a lakók valószínűleg a többi lakásba sem fognak majd visszaköltözni.

Valószínűleg egy zuhanyzó engedély nélküli beépítése és két eltűnt acélgerenda hiánya okozhatta a födém leszakadását.

A IX. kerületi rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik