Közélet

Közvetlen közelről végezték ki a csepeli áldozatokat

Néhány centiméterről, a fejre célzott pisztolylövésekkel ölte meg áldozatait a csepeli kettős gyilkosság elkövetője - derült ki a Fővárosi Bíróságon csütörtökön.

A szakértők elmondták, hogy a fejlövéseken túl az egyik áldozatot mellbe is lőtte az elkövető. Egyiküknek sem volt esélye a túlélésre, még védekezésre utaló nyomok sem maradtak.

A csütörtöki tárgyalás egy részét a személységi jogok védelme, kegyeleti okok miatt a nyilvánosság kizárásával tartották, mert ismét meghallgatták azt a hangfelvételt, amelyet a nyomozók az egyik áldozat ruhájában elrejtett magnón találtak, és amely a kettős gyilkosságot rögzítette. A hangfelvételen sajtóhírek szerint hallható, amint az első gyilkosság utáni másodpercekben az életéért könyörög a második áldozat.

Az ügyészség szerint 2009. január 7-én este a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában egy elszámolási vita miatt lőtte le Kun Tamás elsőrendű vádlott, az iskola pedellusa Takács Józsefet, az iskola vezetőjét és Papp Lászlót, az iskola egyik dolgozóját. Az iskolavezető ugyanis rájött arra, hogy Deme Gábor másodrendű vádlott korábban igazgatóként milliókat sikkasztott az iskolát működtető alapítványtól. A gyilkosságot Kun és Deme együtt határozta el és tervezte meg.

Az ügyészség Kunt tettesként, Demét bűnsegédként előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel vádolja, amiért tényleges életfogytiglan is kiszabható.

Az eljárás során Kun és Deme is tagadta bűnösségét.

A csepeli kettős gyilkosság büntetőpere várhatóan novemberben folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik