Közélet

Kétszer sütötte volna el a fegyverét, de nem lőtt

Fegyvernek tűnő tárggyal megfenyegette egy csesztregi étterem vendégét egy férfi, aki kétszer meg is húzta a ravaszt, bár lövés nem dördült.

A Zalai Hírlap online kiadásának munkatársa megszólaltatta a vendéglátóhely tulajdonosát, aki elmondta: öt-hat ember lehetett az étteremben, amikor bejött egy férfi, elővett a zsebéből egy pisztolyt, ráfogta az egyik vendégre, és meghúzta a ravaszt. Szerencsére lövés nem dördült, de a kattanást jól lehetett hallani, s ezután a férfi újra felhúzta a fegyvert és ismét megpróbálta elsütni.

Hatalmas pánik tört ki, mindenki futott, amerre látott. A fegyveres is kiment az épületből, beült az autójába, majd elhajtott Zalabaksa irányába. A rendőrséget ezután értesítették. Az étterem tulajdonosa úgy tudja, a férfi nem helybéli volt.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére annyit közölt: garázdaság gyanúja miatt történt rendőri intézkedés, és helyszíni szemlét is folytattak Csesztregen. Ugyanakkor nem erősítette meg azt az információt, hogy fegyveres elkövető miatt kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik