Közélet

Kamionok mentek neki egy iskolásokat szállító busznak

A balesetet valószínűleg a szemből érkező román kamion hirtelen fékezése okozta. 28 sérült van.

A Mikepércshez közeli balesetben egy román rendszámú kamion pótkocsija csapódott a vele szemből érkező, Debrecen irányába haladó helyközi busznak. A buszba ezt követően egy teherautó és egy személyautó is belecsapódott – tudta meg az MTI tudósítója.

A Debrecen felől Mikepércs irányába közlekedő kamion forgalmi okok miatt hirtelen fékezett, s áttért a menetiránya szerinti bal oldalra. A szerelvénybe ezt követően ütközött a szemből szabályosan közlekedő menetrend szerinti autóbusz, amelybe egy másik teherautó és egy személyautó is belerohant hátulról.

A legsúlyosabb sérült a busz sofőrje volt, akit ki kellett vágni a járműből. A buszvezetőt súlyos fej- és lábsérülésekkel szállították kórházba de nincs életveszélyben – mondta a debreceni Kenézy Kórház szóvivője. A kórházba összesen 23 sérültet szállítottak, közülük várhatóan 4-5 embert kell benntartani.

A sérültek zöme fiatal, az egyik súlyos sérült például egy iskolás lány. Az ütközés erejére jellemző, hogy a busz sofőrfülkéje szinte teljesen megsemmisült. A jármű belsejében a padlózaton, az üléseken, de még a kapaszkodó korlátokon is láthatóak voltak a vérnyomok, ahogyan a sérültek kiszabadításában segédkezők ruháján is. Az ásványvizes palackokat szállító román rendszámú kamion a busszal együtt félig az út menti árokba sodródott.

Az RTL Klub tudósítása:


A buszba hátulról belecsapódott teherautónak teljesen összeroncsolódott a sofőrfülkéje, de vezetője ki tudott szállni a járműből. Az egyik közelben lakó szemtanú az MTI-nek elmondta: amint meghallották a csattanást azonnal kinyitották kertjük kapuit, hogy a sérülteket legyen hol ellátni. Mint mondta, a vérző utasok között több tizenéves diák is volt.

A 47-es számú főutat Mikepércs és Debrecen között teljes szélességében lezárták. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés idejére – várhatóan órákra – a forgalmat Hosszúpályi irányába terelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik