Közélet

Váratlanul támadt egy grizzly a vadászra Montanában

Grizzly medve ölt meg egy vadászt pénteken az amerikai Montana állam sűrű erdő borította részén - közölték a helyi hatóságok.

Steve Stevenson és társa, Ty Bell fekete medvére vadásztak a kanadai határ közelében. A vadászat során Bell meglőtt és megsebzett egy fiatal grizzlyt, amelyről azt hitték, hogy feketemedve (baribál) . A vérnyomokat követő vadászokra a sűrűből váratlanul rátámadt a sebesült ragadozó, leterítve Stevensont. Bellnek több lövéssel sikerült agyonlőnie a szürkemedvét, társa életét azonban a mobiltelefonon értesített mentők már nem tudták megmenteni.

A balesetet a rendőrség vizsgálja, a grizzly ugyanis a természetvédelmi törvény hatálya alá tartozik mint fenyegetett állatfaj. Egyelőre nincs szó arról, hogy vádat emelnének Bell ellen.

Július óta ez már a harmadik eset az Egyesült Államokban, hogy grizzly medve embert ölt. Júliusban a Yellowstone nemzeti Parkban egy bocsait vezető anyamedve támadt rá egy házaspárra, megölve a férfit. Augusztus végén pedig ugyanott egy turista lett grizzlytámadás áldozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik