Közélet

Tizenhét évet kapott nevelt fia megöléséért

A szerencsétlenül járt 16 éves fiú anyját akarta védeni, amikor nevelőapja leszúrta.

2009. március 14-én hajnalban az Ajkához tartozó Bakonygyepesen az akkor 48 éves Szalai Ferenc és 37 éves élettársa között veszekedés robbant ki a férfi féltékenysége miatt. A férfi sodrófával, majd késsel támadt az asszonyra, és többször súlyosan megsebesítette.

A dulakodás zajára felébredtek a gyerekek. A vádlott 16 éves nevelt fia édesanyja védelmére kelt, és eközben Szalai Ferenc késével halálosan megsebesítette. A férfi ezután a kislányát az autójukba ültetve elmenekült a helyszínről. A kislányt később rokonoknál helyezte el, ő pedig a város külterületén egy fabódéban  húzta meg magát. Ott vették őrizetbe még aznap a rendőrök.

A bíróság a vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette, kiskorúnak, valamint a közlekedés biztonságának veszélyeztetése, ittas járművezetés vétsége és közlekedési baleset okozása miatt vonta felelősségre.

A bíró szerint Szalai Ferencen az évek során “elhatalmasodott a féltékenység” és ez vezetett a tragédiához. A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy a férfi jó viszonyban volt nevelt fiával, annak megölése a jogi megítélés szerint “esetleges szándékból” történt.

Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik