Közélet

Többméteres lángcsóva Miskolc belvárosában

Két ember életveszélyesen megsérült, mikor belobbant egy gázvezeték. Egyikük testfelületének hetvenöt százaléka megégett.

Többméteres lánggal égett egy gázvezeték Miskolcon a Városház téren; a szomszédos épületek védelmét a tűzoltók biztosították.

boon.hu arról számolt be, hogy egy 30 mm-es gáznyomócső repedt el, a szivárgó gáz pedig lángra lobbant a belvárosi kapulajban. Itt 27 ember fogságba esett, a kapualjon keresztül nem tudtak kimenekülni, ezért a tűzoltóság hátulról, létra segítségével menekítette ki a bentrekedteket.

A Tigáz közlése szerint egy tervezett gázvezeték-karbantartási munka során lobbant be a földgáz. A balesetben a gázszolgáltatónak és alvállalkozójának egy-egy munkatársa szenvedett súlyos égési sérüléseket.

A Városház téri épületeket védősugarakkal óvták a tűzoltók, amíg a szakemberek megpróbálták elzárni az érintett vezetékszakaszt. A gázt ugyanis nem szabad oltani, mert összegyűlhet és berobbanhat – mondta Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek.

Csiba Gábor, a Borsod megyei kórház főigazgató főorvosa az MTI-nek azt mondta, mindkét sérült másod-harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, állapotuk életveszélyes. Az egyikük testfelületének 75 százaléka sérült meg, a másikuké 50 százalékban égett meg. Állapotukat súlyosbítja, hogy a légzőszervük is károsodott. A kritikus időszak három-négy nap.

A szerencsétlenség miatt kiürített épületekbe késő délután térhetett vissza az a hatszázhuszonnyolc ember, akit a belobbant gázvezeték miatt telepítettek ki. Időközben a gáz szivárgása is megszűnt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik