Közélet

Vádat emeltek a miskolci késes gyilkos ellen

A volt elítélt 11 késszúrással megölte barátnőjét, majda holttestet az áldozat kocsijának ülésére tette.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a 27 éves miskolci férfi ellen, aki 2009. szeptember 2-án Miskolcon, az avasi lakótelepen megölte nőismerősét, majd a holttestet az áldozat kocsijának ülésére tette – tájékoztatta a főügyészségi osztályvezető ügyész szerdán az MTI-t.

A vádlott és a nő gyerekkoruk óta ismerték egymást. A nő támogatta a vádlottat a mindennapi megélhetésben és a beilleszkedésben, ugyanis a férfi 2007-ben szabadult hatéves fegyházbüntetéséből, amelyre fegyveres rablás miatt ítélték. Rendszeresen tartották a kapcsolatot telefonon, és gyakran találkoztak is, ilyenkor a nő kisebb-nagyobb pénzösszegeket is átadott a vádlottnak.

Két évvel ezelőtt, szeptember 2-án az egyik találkozásukkor a vádlott egy késsel tizenegyszer megszúrta ismerősét a felsőtestén. A szúrások megsértették a tüdőt, a rekeszizmot, a májat és az ágyéki csigolyákat is, valamint átvágták a főverőér hasi szakaszát. A sértett belehalt a szúrásokba.

A vádlott a nőt betette annak autójába, és az avasi lakótelepre vitte, majd a kocsit lezárta.

A sértettet édesanyja kezdte el keresni, és másnap a rendőrség is bekapcsolódott a kutatásba. Így jutottak el a vádlotthoz; ő a cselekményről semmit nem mondott, de közölte, hogy telefonja ismerősénél maradt. Ezután a vádlott telefonját csörgetve állapították meg a rendőrök, hogy hol lehet a készülék, így találták meg az autót és a holttestet két nappal a cselekmény után.

A férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését. A csaknem két évig tartó nyomozás során rengeteg tanút hallgattak ki, számos szakértőt vontak be az eljárásba, és értékelték a mobiltelefonok hívási adatait is.

A megyei bíróság az új eljárási szabályok alapján az ügyet kiemelt ügyként fogja tárgyalni. A vádlott előzetes letartóztatásban van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik