Közélet

Trükkös álrendőröket fogtak az igazi zsaruk Budapesten

A három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be azzal az indokkal, hogy egy esetleges betörést akarnak megakadályozni.

Álrendőröket fogtak el a rendőrök Budapesten; a három gyanúsított idős emberek budai lakásaiba jutott be azzal az indokkal, hogy egy esetleges betörést megakadályozandó, fel akarják mérni, le akarják fotózni a veszélyeztetett értékeket – közölte Berár Iván, a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

A három férfi mindenki által megvásárolható “eszközökkel” baseball sapkával, tonfával, fényvisszaverő mellénnyel és sorszám nélküli igazolvánnyal – tévesztette meg a sértetteket, így jutottak be a lakásokba – mondta az alezredes, hozzátéve, hogy volt, ahonnan több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket.

Berár Iván az MTI kérdésére hangsúlyozta: ilyen intézkedést a rendőrök nem tesznek, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben bárkiben kétség merül fel egy intézkedés jogosságát illetően, a 107-es hívószámon ellenőrizheti, valóban rendőrökkel van-e dolga.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik