Közélet

Kínai hajótragédia: sok gyermek fulladt vízbe

a hivatalos hírügynökség szerint 11 halálos áldozat van, a kínai blogokban viszont több tucat halott gyermekről beszélnek.

Több gyermek életét vesztette egy kínai kompbalesetben az ország délkeleti részén, Hunan tartományban a helyi hatóságok közlése szerint – jelentette a hivatalos kínai hírügynökség.

Az eredetileg 14 utasra méretezett folyami kompon legalább félszázan zsúfolódtak össze – egy őszi fesztiválról hazatérő diákok -, amikor az átkelés során a vízi jármű belerohant a mederkotró hajók által használt kábelekbe, és elsüllyedt. A még pénteken történt balesetben legkevesebb 11 iskolás és gimnazista vesztette életét.

A kínai hatóságok három helyi vezetőt már is fel is függesztettek beosztásukból, köztük az érintett megye helyettes vezetőjét.

Egy kínai magazin a komp tulajdonosát idézte, aki szerint 80-90 ember lehetett a járművön. A kínai internetes portálokon megjelenő blogbejegyzések több tucatnyi halálos áldozatról tesznek említést, azt állítva, hogy a helyi hatóságok kisebbíteni igyekeztek a katasztrófa mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik