Közélet

Halálos közúti baleset Vas megyében

Egy ember meghalt, amikor csütörtökön este autójával kisodródott az útról, az útpadkára futott, majd egy családi ház kerítésének ütközöt.

A személygépkocsi Vasasszonyfa felől haladt Söpte irányába, amikor egy enyhe kanyarban, feltehetően helytelenül megválasztott sebesség miatt az aszfalt-zúzalékos úton megcsúszott és egy ház kerítésének ütközött. A balesetben az autót vezető férfi életét vesztette – közölte Molnár Miklós, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az autó megcsúszott, előbb a bal útpadkára futott, majd kisodródva áttért a menetirány szerinti jobb oldalra, ahol az útpadkán haladva a Kossuth Lajos utcában egy beton hídáteresznek, végül pedig egy ház kerítésének ütközött. Az érintett útszakaszon 60 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben, az úttest javítási munkálatai miatt – részletezte a hadnagy.

Kiss Péter, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta: a balesetet szenvedett férfi holttestét a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből.

Az autó nekiütközött egy gázcsonknak is, ezért a mentés során a gázműveknek előbb el kellett zárniuk a gázt – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik