Közélet

Éjszakai klubba vitték a táborozó gyerekeket

85, nevelőotthonban élő bukaresti gyermeket vittek el táborozni, ahol az egyik esti program a Max nevű diszkó meglátogatása volt.

A gyerekek 5 és 19 év közöttiek, a kicsik pedig a sok “szórakozástól” egyszerűen bealudtak a diszkó kanapéin – írja a manna.ro.

A gyermekek állítólag a Románia – Franciaország Eb-selejtező focimérkőzést akarták megnézni. A kisebbek azonban hamar elfáradtak, és kidőltek. A nevelők pedig ahelyett, hogy elvitték volna őket lefektetni, hagyták, hogy ott aludjanak a füstös diszkóban azzal az indokkal, hogy a nagyobbak még szórakozni akartak.

Az egyik szemtanú elmondta, sokkolta a látvány, amikor belépett a klubba: nem tudta, hogy felnőttek számára létrehozott diszkóba vagy óvodába csöppent. Égő cigaretta 10-12 éves gyerekek kezében, 5-13 évesek a táncparketten – sokkoló látvány azoknak, akik azt fontolgatják, egyszer maguk is gyereket akarnak majd, akit iskolásként táborba visznek a tanárok.

A konstancai rendőrség hivatalból vizsgálatot indított. “A klub személyzete azt állítja, a kiskorúak nem fogyasztottak alkoholt, de így is megbírságolhatjuk őket, mert hagyták, hogy este 10 után is kiskorúak tartózkodjanak a klubban. Egyelőre még vizsgálódunk” – nyilatkozta a rendőrség parancsnoka.

A gyermekeket kilenc nevelő-pszichológus vitte el táborozni. Őket még csütörtökön eltávolították azokból a bukaresti nevelőotthonokból, ahol addig dolgoztak, és fegyelmi bizottsági vizsgálatot indítottak ellenük.

A bukaresti negyedik kerületi polgármester elmondta, a legszigorúbb szankciók kirovását javasolta, mert megengedhetetlen, ami történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik