Közélet

Kábítószert akartak lopni egy megfigyelt épületből

A rendőrök figyelték azt a Fadd-Domboriban található épületet, ahová betört három fiatal, hogy az ott termesztett indiai kenderből lopjon.

Ötmillió forint értékű hatóanyagot tartalmazó indiai kendert akart ellopni öt szekszárdi és tolnai fiatal Fadd-Domboriban, a rendőrség ellenük és a termesztők ellen is eljárást indított.

A három tolnai fiatalkorú fiút, egy szekszárdi nőt és egy férfit még augusztus 29-én érték tetten, amikor Domboriban, egy régóta használaton kívül lévő épületbe törtek be – mondta Pakulár Károly, a szekszárdi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője az esetet ismertető sajtótájékoztatón, csütörtökön, Szekszárdon.

A rendőrök már korábban figyelték az épületet, miután olyan információkhoz jutottak, hogy ott marihuánát termesztenek. A tetten ért fiatalok kihallgatása során kiderült, hogy tudtak a kábítószerről, amelyet fogyasztásra és értékesítési céllal el akartak lopni.

Az épületben 30 gramm kábítószert, 17 gramm kábítószergyanús port, valamint 28 tő indiai kendert foglaltak le. A növények az igazságügyi szakértő szerint másfél kilogramm tiszta hatóanyagot tartalmaztak, a belőlük előállítható marihuána piaci értéke négy-ötmillió forint lett volna. A rendőrség azonosította a két termesztőt is, akiknek egyikével a betörők kapcsolatban álltak.

Pakulár Károly kitért arra, hogy a 28 tő – gondosan nevelt – indiai kender nem számít jelentős mennyiségű kábítószernek, ami élő növény esetén a csekély mennyiség, azaz öt tőnek a húszszorosa.

Az öt, betörést megkísérlő fiatal közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, három ellen lakhelyelhagyási tilalom mellett folytatnak eljárást; a kendert termesztő két szekszárdi férfi egyike megkezdte korábban, szintén kábítószerrel való visszaélés miatt kiszabott büntetésének letöltését, társát szabadlábra helyezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik