Közélet

Tehervonattal ütközött egy autó Kapuvárnál

Az autó utasát súlyos állapotban szállítottak kórházba, a sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett.

Tehervonattal ütközött egy személyautó szerda délután Kapuvár és Veszkény között – tájékoztatta a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopron megyei ügyelete az MTI-t. A kisalföld.hu információi szerint a baleset a 85-os főút veszkényi és babóti leágazójánál, a vasúti kereszteződésben történt.

A lap úgy tudja, hogy egy Babót felől, a 85-ös főút irányába haladó Renault személygépkocsi és egy Csorna irányába tartó tehervonat ütközött a vasúti átjáróban. A portál információi szerint a gépkocsi súlyosan sérült utasát a mentők egy győri kórházba szállították. Pontos állapotáról egyelőre nem közöltek információkat. Az autó vezetője könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A vizsgálat első eredményei szerint az autó sofőrje a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre – közölte a portállal a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. sajtószóvivője. Rázó László elmondása szerint a tehervonat nem sokkal a baleset előtt indult el, és így nem haladt túl nagy sebességgel az ütközéskor, és nem gyűrte maga alá az autót, amely egy oszlopnak csapódott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik