Közélet

Életfogytiglant kapott a csepeli baltás gyilkos

Életfogytig tartó börtönt kapott Balogh Zoltán, mert három éve baltával agyonvert egy 82 éves asszonyt Csepelen.

Fővárosi Ítélőtábla szerdán született jogerős ítéletben nem mondta ki bűnösnek a vádlottat volt élettársa, és annak gyermeke megölésében, és emiatt annyiban enyhítette a 45 éves férfi büntetését, hogy feltételes szabadságra bocsátása leghamarabb nem 35, hanem 30 év múlva vizsgálható.

Balogh Zoltán 2008 májusában, mikor az édesanyjánál lakott, sísapkában belopódzott szomszédasszonyához – akivel egyébként a család jóban volt – és az ágyon ülő 82 éves nőt féltucatszor baltával fejbe verte, majd egy párnával megfojtotta. Miután nem talált semmi értékeset, a vádlott üres kézzel távozott.

A férfit azzal is vádolták, hogy 2008 áprilisában felgyújtott egy faházat, amelyben a volt élettársára, a nő nyolcéves gyermeke valamint új élettársa aludt. Az anya és gyermeke nem tudott kimenekülni a lángok közül, elszenesedett holttestüket az ágyra kuporodva találták meg a tűzoltók, míg az új élettárs maradandó sérülésekkel bár, de túlélte a gyújtogatást.

A vádlott már a nyomozás során, és később a bíróság előtt is beismerte az idős nő megölését, ám élettársa és fogadott gyermeke ügyében az eljárás során mindvégig következetesen tagadott, az elsőfokú ítélet ellen pedig e cselekmény kapcsán védőjével együtt fellebbezett. A volt élettárs és gyermeke megölése ügyében a tábla arra az álláspontra jutott, hogy elkövetője lehetett a vádlott is, de lehetett más is, a bíróság rendelkezésére álló tények alapján ez nem állapítható meg minden kétséget kizáróan.

Az eljárás adatai szerint a most 45 éves férfi eddig 17 évet töltött börtönben, erőszakos, illetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik