Közélet

Kivégzés volt a romonyai kettős gyilkosság

A helyszínen elfogott feltételezett tettes saját sportfegyverével lőtte agyon élettársát és annak új barátját. Később magával is végezni akart.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű gyanúsított szerda éjjel betört a romonyai házba, ahol 37 éves élettársa és annak 36 éves barátja tartózkodott.

A férfi szabályosan kivégezte áldozatait. A Bama.hu beszámolója szerint rengeteg lövést adott le, az áldozatokat is érte több mint tíz lövés. A lövöldözés közben tárat is cserélt a tettes. A férfit lőtte le elsőként, a nőt először lábon lőtte. A tettes ellen 2003-ban volt büntetőeljárás gazdasági bűncselekmények miatt, de felfüggesztették. Erőszakos ügye korábban nem volt.

A Bama úgy tudja, az elkövető és a lelőtt nő körülbelül egy évig volt párkapcsolatban, két hete még együtt nyaraltak. A kapcsolat ezt követően szakadt meg. A lövöldöző állítólag néhány napja meg is fenyegette későbbi áldozatát, hogy ha a másik férfival látja, mindkettőjükkel végez.

Az egyik pécsi vállalat vezető munkatársaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, a gyilkossághoz pisztolyt használt, és 150 lőszert vitt magával. A rendőrség a helyszínen elfogta, őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Tettéért tényleges életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik