Közélet

Kettős gyilkosság a Baranya megyei Romonyán

Féltékenység miatt ragadhatott fegyvert és lőtt le egy ügyvédnőt és annak barátját a hölgy élettársa a Pécs közeli Romonyán.

A bama.hu hírportál úgy tudja a rendőrség már végzett a helyszíneléssel, de a kettős gyilkosságról a délutáni sajtótájékoztatóig nem adnak ki bővebb információt.

Az MTI szerint egy ügyvédnőt és a barátját ölték meg szerda este. A tett elkövetésével a nő élettársát gyanúsítja a rendőrség. A távirati iroda is úgy értesült, hogy a gyilkosság hátterében szerelemféltés áll.

A feltételezett elkövető sportlövészként vélhetően a saját, engedéllyel tartott pisztolyát használta a bűncselekményhez. A férfit a rendőrség rövid időn belül elfogta, őrizetbe vette, és eljárást indított ellene.

Az MTI úgy értesült, hogy a rendőrséget a bűncselekményről egy szomszéd és a feltételezett elkövető is értesítette. Utóbbi közölte azt is: öngyilkos akar lenni, a rendőrség ügyeletesének azonban sikerült lebeszélnie erről, és szóval tartania addig, amíg a kiérkező rendőrök el nem fogták.

Romonya polgármestere az Indexnek azt mondta, ismerte az egyik áldozatot, de nem akar találgatni azzal kapcsolatban, hogy mi állhat az ügy hátterében.


Nagyobb térképre váltás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik