Közélet

Üres bódéban hagyta újszülöttjét Keszthelyen

Az egészséges kisfiún még a köldökzsinór is rajta volt, amikor egy újságkihordó a rendelőintézetnél megtalálta.

Az orvosi vizsgálatok alapján a kisfiút megszületése után nagyjából két órával találta meg a napilapkihordó szerda hajnalban, a keszthelyi rendelőintézettel szemben. Pozsgai Sándor az MTI kérdésre elmondta: nyöszörgő hangra lett figyelmes szerdán a hajnali órákban, amikor bedobta az újságot a rendelőintézet postaládájába. Sötét volt az egész parkoló, de rövid keresés után egy használaton kívüli újságosbódé sarkánál észrevette a földre fektetett, mozgó csecsemőt.

A kisfiú – akin még a köldökzsinór is rajta volt – meztelenül, egy fehér, lepedőszerű anyagon feküdt. Pozsgai Sándor becsengetett az intézménybe, és ott intézkedtek a kicsi kórházba szállításáról.

Az újszülött egészséges, jól van, az átmeneti lehűlés után rövid idő alatt stabilizálódott az állapota – közölte az újszülöttosztály ügyeletes orvosa. Az orvosi vizsgálatok alapján megtalálása előtt másfél, két órával született. A 3640 grammos, 54 centiméter hosszú kisbabát a kórházban Hajós Károlynak nevezték el.

Az ügyben a Keszthelyi Rendőrkapitányságon kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indítottak vizsgálatot – közölte Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik