Közélet

Hazatérhet a Horvátországban súlyosan sérült magyar tanár

Sokat javult az állapota a hétfői baleset után lélegeztetőgépre kapcsolt darányi tanár állapota,aki irtózatos élményként írta le a történteket.

A pedagógust csütörtökön engedik ki a zárai (Zadar) kórházból, most szervezik a hazaszállítását – tájékoztatta Breszkovics József, a darányi általános iskola igazgatója szerdán az MTI-t. A súlyos sérültet kezdetben lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, mert víz került a tüdejébe, de időközben sokat javult az állapota.

“Ha becsukom a szemem, akkor lent vagyok a víz alatt, úgyhogy inkább be se csukom” – mondta el Bereczkiné Pavelka Jolán telefonon a Magyar Televízió szerda esti híradójában.

A tanár és három kollégája hétfőn szenvedett balesetet a horvátországi Pag szigeten. A Somogy megyei Darány általános iskolájának 16 tanára egy másfél napos, önköltséges csapatépítő tréningen vett részt Horvátországban, és négy kocsiból álló konvojuk éppen hazaindult, amikor a sorban leghátul haladó kocsi megcsúszott az útszéli kavicsokon, és egy sópároló melletti, másfél méter mély, vízzel teli árokba merült.

Az autó négy utasa közül hármat a zárai (Zadar) kórházba szállítottak, de végül csak Bereckiné sérülései bizonyultak súlyosnak, a többiek hazatérhettek.

A beszámolók szerint a balesetet szenvedett autónak egy mögötte haladó horvát és egy magyar autó utasai nyújtottak azonnal segítséget, és perceken belül kiértek a mentők, valamint a tűzoltók is. Az igazgató hangsúlyozta, hogy példás, gyors segítséget nyújtottak a bajbajutottaknak a kint szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a tanároknak szállást adó szálloda vezetője, valamint a magyar konzul is.

A tanárokat ért baleset miatt Darányban elhalasztják a csütörtöki iskolakezdést, csak jövő hétfőn kezdik meg a tanévet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik