Közélet

Kiraboltak egy polgármesteri hivatalt Somogyban

Összesen több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a betörők.

Ellopták két somogyi falu önkormányzati dolgozóinak négyhavi étkezési jegyét – erősítette meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek a sonline.hu-n hétfőn megjelent hírt.

Összesen több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a betörők a magukkal vitt széfben – közölte Bíró Gábor.

A Somogyi Hírlap online kiadásának közlése szerint befeszítették a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal ablakát és magukkal vitték a páncélszekrényt, benne többek között a dolgozók négyhavi étkezési jegyét.

Az év végéig biztosan nem kapnak étkezési jegyet a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal körjegyzőséghez tartozó települések, vagyis a helyi és a vízvári önkormányzat intézményeinek dolgozói. Kivéve, ha megkerülnek az ellopott étkezési jegyek, amire kevés remény van – olvasható a portálon.

Kiss Kornél (Fidesz-KDNP), Somogyudvarhely polgármestere a történtekkel kapcsolatban a sonline.hu-nak elmondta: tanévkezdési támogatást és rendszeres gyermekvédelmi segélyt fizettek a napokban, “aki eddig nem vette fel, már hiába keresi”. Közlése szerint az étkezési jegy értékpapírnak számít, a biztosításuk erre nem jó, így kompenzálást nem remélhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik