Közélet

30 kiló marihuánát találtak egy román buszban Ártándnál

A droggal együtt elfogott román nő azt hitte, hogy gyógyító teafüvet visz Rómába egy beteg férfinak.

A harminc kilogramm marihuánát egy Olaszországba tartó román rendszámú autóbusz utasterében találták, három utazótáskába rejtve az ártándi határátkelőnél – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel. A táskákban jellegzetes szagot árasztó „zöld színű növénydarabok (gyökér nélküli szár, levélrészek és magok) voltak, alufóliával letakarva”. A kábítószer-kereső kutya, illetve a kábítószer-teszt is megerősítette, hogy marihuána van a csomagokban.

A táskákat senki nem vallotta magáénak, ám az egyikből előkerült egy pénztárca, abban egy papír, amelyen egy román nő neve volt olvasható. Az autóbuszon utazó nő kezdetben tagadta, de később elismerte, hogy a három táska az övé.

A pénzügyőröknek azt mondta: a csomagokat Romániában kapta egy fiatalembertől, hogy azokat vigye Rómába és egy étteremben adja át egy másik férfinak. “Állítása szerint az átadó azt mondta, hogy az Olaszországban tartózkodó testvére beteg, és neki küldi a táskában található növényt, ami teaként megfőzve jó a betegségére” – olvasható a közleményben.

A NAV pénzügyőrei a kábítószergyanús szállítmányt lefoglalták, az ügyet pedig átadták az illetékes rendőrkapitányságnak, amely a román nőt őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik