Közélet

Tűzszerészek vizsgálódnak a csopaki strandon

Tűzszerészek vizsgálták meg azt a tárgyat, amelyet a csopaki strand közelében, a vízben találtak - nyilatkozta Eszenyi Bernadett a strand vezetője.

A tűzszerészek az 530 méter hosszú strand középső szakaszán mintegy 150 méter hosszúságú területet zártak le a fürdőzők elől – mondta Eszenyi Bernadett, megjegyezve: a gyanús tárgy a bójákon kívül, 2,30 méteres mélységben van.

A szakemberek végül egy facölöpöt hoztak a felszínre. Bár ez a riasztás vaklárma volt, a tűzszerészek megköszönték az értesítést, és hangsúlyozták: minden esetben, ha gyanús tárgyat észlelnek a víz alatt, értesítsék őket. Nem kizárt ugyanis, hogy világháborús bombát rejt a balatoni vízfenék .

Néhány hete a tihanyi horgásztanya közelében valóban világháborús bombát azonosítottak és semmisítettek meg a tűzszerészek.

Korábban a strand vezetője azt mondta, hogy szerinte a tárgy lehet világháborús bomba is , de ők inkább arra gyanakszanak, hogy egy uszályról szakadhatott le valamilyen fémdarab. A rendszabály azonban előírja, hogy ha bármilyen ismeretlen tárgyra lelnek a vízben, akkor értesíteni kell a rendőrséget, a tűzszerészeket, illetve a strandolókat ki kell hívni a vízből – tette hozzá.

Eszenyi Bernadett elmondta, hogy a vendégek körében nem okozott riadalmat a tájékoztatás, nyugalom van a strandon, s a fürdőzők a strand két szélén bemehetnek a vízbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik