Közélet

Rendőrkézen egy bombával fenyegetőző testvérpár

Elfogtak két tiszarádi férfit, akiknek bombafenyegetése miatt át kellett vizsgálni a kemecsei vasútállomást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozás adatai szerint a telefonba a testvérpár idősebb, 33 éves férfitagja beszélt, de mivel analfabéta és a számokat sem ismeri, nem tudta a készüléket kezelni, ezért a hívásban 20 éves öccse segített neki – közölte a százados. A rendőrség mindkettőjüket közveszéllyel fenyegetéssel és közérdekű üzem működésének megzavarásával gyanúsítja.

A szóvivő hozzátette: a tettükre magyarázatot nem adó gyanúsítottak szabadlábon védekeznek, az eljárásba a rendőrség elmeorvosi szakértőt is bevon.

 

Hétfő éjszaka érkezett az a hívás a tűzoltóságra, amelyben egy ismeretlen férfi azt állította, hogy bomba van a kemecsei vasútállomáson. A helyszínre kiérkező rendőrök lezárták a környéket és megkezdték az állomás átvizsgálását. A két órán át tartó kutatás végül eredménytelenül zárult, de a Nyíregyháza – Záhony vasútvonalon megállt a közlekedés.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik