Közélet

Gyanús küldeményt kapott egy pécsi orvos

A borítékban sárgásfehér porttalált a doktornő. Azonnal hívta a rendőrséget.

A neve elhallgatását kérő doktornő az MTI-nek elmondta: rendelőjébe kora délután három küldeményt hozott a postás. Az egyiket kibontotta, és nejlonfóliába csomagolva mintegy húszgrammnyi sárgásfehér port talált benne, majd hívta a rendőrséget.

A nejlonfóliába helyezett anyag dupla borítékban volt, a külsőn egy angol, a belsőn egy holland címzett szerepelt, feladónak pedig a rendelő címét írta rá valaki. A doktornő sejtése szerint a küldemény úgy kerülhetett hozzá, hogy a címzett nem vette át, ezért a posta elküldte a borítékon szereplő feladónak.

Az orvos megjegyezte: nem hiszi, hogy bármilyen, ellene irányuló akcióról, bosszúról lenne szó, szerinte a küldemények egyszerűen eltévedtek, így kerülhettek hozzá.

Az MTI a helyszínen úgy értesült, hogy a rendőrség gyorstesztje robbanóanyag jelenlétét mutatta ki a csomagban.

A hvg.hu kérdésére viszont Korontos Zoltán rendőrezredes, a Pécsi Rendőrkapitányság vezetője nem erősítette meg, hogy robbanóanyag volt a borítékban.

Végül pécsi rendőrkapitányság este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzszerészek vizsgálata egyértelműen kimutatta: “a küldemények tartalma nem robbanóanyag, ezért azok elszállításáról és további vizsgálatáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik