Közélet

Meghalt, mert túl sok vizet ivott

A 29 éves nagy-britanniai férfi ájulásig itta magát.

Matthew Ellis tavaly decemberben egy barátaival töltött, sörözős este után másnap hihetetlen szomjúságra ébredt. A férfi azt hitte, csupán másnapos és ezért kívánja annyira a szervezete a folyadékot, ám végül annyi vizet megivott, hogy egyszercsak összeesett a konyhában. A mentőket az édesapja értesítette, azonnal kórházba szállították, ott derült ki, hogy nagyobb a baj, mint gondolták – írja a Daily Mail.

Három napig feküdt eszméletlenül az intenzív osztályon, ám nemsokkal később ismét kómába esett. Január végén még egyszer magához tért, de akkor már az agya nagy mértékben károsodott: már magáról sem tudott. A fiú szervezete végül hét hónap után, augusztus 4-én adta fel a küzdelmet, belehalt egy mellkasi fertőzésbe.

Édesanyja szerint fia soha nem drogozott és bulizni is csak ritkán járt, ezért azt gyanítja, azon a bizonyos decemberi éjjelen valaki ecstasy tablettát csempészett Matthew italába, ezért volt másnap annyira szomjas.

Az orvosok szerint a magas nátriumszint végzett a férfival, a szervezetében felhígultak a tápanyagok, és már nem tudták ellátni a feladatukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik