Közélet

Autós üldözés az M1-esen

A menekülő autó előbb koccant egy kocsival, majd hátulról belerohant egy másikba. Összesen három ember sérült meg.

Előállítottak egy román férfit, aki társával az M1-es autópályán kocsikat próbált megállítani, hogy aranynak látszó ékszereket kínáljon pénzért cserébe, majd a helyszínre érkező rendőrök láttán elmenekült – mondta el az MTI érdeklődésére kedden az ORFK szóvivője.

A sztráda 35-ös kilométerénél, a Budapest felé tartó oldalon igyekezett megállítani a férfi autókat, segítségkérés címen. Egy brit rendszámú autó meg is állt, s utasai adtak is pénzt a férfinak.

Közben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, hogy az autópályán gyanúsan viselkedik valaki. Egy járőrpár a helyszínre sietett, de a sofőr az igazoltatás alól kibújva menekülni kezdett. A rendőrök erősítést kértek, mire a BRFK munkatársai áteresztő pontokkal lassítani kezdték a főváros felé tartó forgalmat.

A menekülő autó előbb koccant egy kocsival, majd hátulról belerohant egy másikba. A vétlen kocsiban ülők közül ketten könnyebben megsérültek, míg a menekülő kocsi utasa, egy nő súlyosan megsérült. Őt a budapesti Szent János kórházba szállították. A román sofőrt előállították. A rendőrség vizsgálja a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik