Közélet

Bombával fenyegette munkaadóját egy nyíregyházi férfi

Magánéleti problémája miatt hamarabb haza akart menni a munkából a 23 éves fiatalember.

Őrizetbe vettek egy 23 éves férfit, aki bombával fenyegette munkáltatóját péntekre virradó éjszaka Nyíregyházán – közölte a rendőrség.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a főkapitányság segélyhívó számán jelentette be egy névtelen telefonáló, hogy a nyíregyházi ipari park egyik üzemében bomba van. A rendőrség azonnal kiürítette a gyárat, emiatt több száz dolgozónak kellett elhagynia munkahelyét.

A nyomozók megállapították, hogy a hívás a gyár területéről érkezett. A bűncselekménnyel kapcsolatba hozható fiatalembert, az üzem egyik dolgozóját a hajnali órákban állították elő a rendőrök – közölte a százados. A helyi férfi a kezdeti tagadás után megtört, és beismerő vallomást tett; cselekedetét azzal indokolta, hogy magánéleti problémái miatt a reggel hatig tartó éjszakai műszak lejárta előtt haza akart menni.

Az eljárást közveszéllyel fenyegetés vétség megalapozott gyanújával folytatja a rendőrség. A csaknem tíz órán át tartó keresés során nem találtak robbanószerkezetet a gyárban – tette hozzá a szóvivő.

Fülöp Gergely megjegyezte: a közveszéllyel fenyegetés vétsége két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik