Közélet

Gyilkossággal fenyegettek késes tinédzserek

Pénzt követeltek egy fiútól, majd késsel fenyegették.

Gyilkossággal való fenyegetés miatt két fiatalkorút, egy 17 éves fiút és egy 15 éves lányt vettek őrizetbe a rendőrök Hosszúpályiban – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

A két fiatal szerdán a településen megállított egy kerékpározó helyi fiút, és pénzt követelt tőle. Miután megveréssel fenyegették, a fiú átadott száz forintot az általa látásból ismert két fiatalnak, majd megpróbált elmenekülni. A követelőző fiú utánafutott, és azt kiabálta: adjon neki egy ezrest és a telefonját, mert különben leszúrja.

Amikor utolérte, egy 3-4 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel megvágta a menekülő fiatal karját; a fiú könnyű sérüléseket szenvedett.

A megtámadott fiú biciklivel menekült, s közben mobiltelefonján hívta a rendőrséget. Támadója utolérte, s miután megtudta, hogy a rendőrséget hívja, azt mondta: “most rögtön megöllek”. A sértett elszaladt, támadója nem követte.

A sértett által megadott személyleírás alapján a két elkövetőt gyorsan azonosították és elfogták a hosszúpályi rendőrőrs rendőrei.

A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt, a két fiatalkorú őrizetbe vétele mellett folytatja az eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik