Közélet

Anyját hívta, miközben medvék ették

Rémálmot élt át egy orosz anya, aki telefonon végighallgatta, ahogy lányát élve zabálja egy anyamedve, és három bocsa.

Az eset az Oroszország távol-keleti részén található Kamcsatka-félsziget vadonjában történt a hétvégén – közölte a Daily Mail. A 19 éves Olga Moszkaljova mostohaapjával egy folyónál volt, amikor egy barnamedve támadt rájuk. A férfi azonnal meghalt a medvetámadásban, a lány pedig hiába próbált meg elmenekülni. Az anyamedve a lábánál fogva elkapta, de nem ölte meg azonnal.

Miközben a medve játszott vele, a lánynak mobiltelefonján sikerült felhívnia anyját, aki később elmondta: először azt hitte Olga viccel, amikor beleordította a telefonba, hogy éppen egy medve eszi őt. Az anya azonban hamar rájött arra, hogy az eset komoly, amikor lánya hangjából kihallotta a rémületet és a fájdalmat, valamint meghallotta a medve morgását és csámcsogását.

A telefonhívás után Tatjana azonnal riasztotta a rendőrség és családtagjait, hogy keressék meg lányát és férjét, akiről nem tudta, hogy már meghalt. Azután újabb telefonhívást kapott lányától, aki elmondta, hogy az anyamedve visszatért, és magával vitte bocsait, akik őt eszik. A harmadik és egyben utolsó telefonhívás nagyjából egy órával az első után érkezett, amelyben a halálát érző Olga elbúcsúzott édesanyjától.

Amikor a rendőrség kiérkezett a helyszínre, a lány már halott volt. Az orosz hatóságok hat vadászt küldtek az anyamedve és a három bocs kilövésére.

A Kamcsatka-félszigeten az utóbbi időszakban egyre gyakoribbá vált, hogy medvék támadnak emberekre. A területen már több agresszív kamcsatkai barnamedvét is ki kellett lőni. Szakemberek szerint az Olgára és mostohaapjára támadó medve vadászott az emberekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik