Közélet

Nem keresik tovább az Rábában elmerült fiút

Úgy tudni, társaival egy kötélről ugrált a vízbe és megütötte a hátát mielőtt eltűnt volna a folyóban.

Kevéssel dél után befejezték a rendőrök és a tűzoltók a kedd délután a Rábában eltűnt fiú keresését – erősítette meg szerdán az MTI értesülését a katasztrófavédelem megyei ügyelete.

Jelezték: délután négytől este kilencig keresték a 15 éves fiút, akit Rábapatona szélén láttak utoljára kirándulótársai a vízben, majd reggel újraindították a kutatást, de nem jártak eredménnyel.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden azt közölte az MTI-vel: a Vas megyei Nickről evezett le a folyón egy hat tizenévesből és két felnőttből álló csoport. Megálltak fürdeni Rábapatonán, majd a fiú, amikor már mászott volna ki a vízből a parti stégre, hirtelen elmerült.

A Kisalföld című megyei napilap úgy tudja: a fiatalok egy fáról lelógó kötélről ugráltak a Rábába, amikor a fiú megütötte a hátát, de még elindult a derékig érő vízben a stéghez, aztán egy csobbanás nélkül eltűnt.

Rendőrök, vadászok és vízügyi szakemberek – összesen mintegy harmincan – kedd estére átvizsgálták folyásirányban két kilométer hosszan mindkét partot, de nem akadtak a tinédzser nyomára. Helyiek az MTI tudósítójának azt mondták: búvárok is érkeztek az eltűnt fiú keresésére. Hozzátették, hogy arrafelé másfél-két méter mély és erős sodrású a folyó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik