Közélet

Tartályokban hagyott testrészek egy japán város utcáin

Egy oszlásnak indult emberi fejet, és más testdarabokat találtak három tartályba rejtve a japán Oszaka város utcáin.

A japán rendőrséget vasárnap reggel riasztották Oszaka egyik parkjához, ahol két önkéntes utcaseprő egy levágott lábat talált egy négyszögletes fém tartályban – jelentette a japán sajtó. A 18 literes tartályban a láb mellett egy műanyag zacskóba rakott fejet, valamint két jobb bokát találtak a rendőrség emberei.

Pár órával később egy másik, emberi testrészeket rejtő tartályra bukkantak egy közeli utcában. Abban egy bal és egy jobb kézfejet, három vállcsontot és egy lábszárcsontot találtak.

A harmadik tartályt hétfőn vizsgálták meg a rendőrség emberei. Az utcán hagyott tartályt még augusztus elején vitte el egy szeméttárolóba az önkormányzat egy helyi lakos panasza után, de nem nyitották ki. Az önkormányzat a vasárnapi felfedezés után adta át a rendőrségnek a tárgyat, amelyben egy bal bokát találtak – jelentette a Mainichi Daily News.

Hétfőn egy helyi szemtanú elmondta, hogy még július végén látott három embert, ahogy két fém tartályt raknak ki egy furgonból egy parkolóban, közel ahhoz a helyhez, ahol a testrészeket rejtő tartályokat találták.

A rendőrség szerint a testrészek méretei arra utalnak, hogy egy felnőtt férfi és egy felnőtt nő lehet az áldozat, de biztosat egyelőre nem tudnak. A parkban talált, és már oszlásnak indult fejet a rendőrség elmondása szerint egy 2006-os újságba csomagolták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik