Közélet

Majdnem vízbefúltak egy liftben

Tűzoltók mentettek ki két amerikai építőmunkást egy New York-i liftből, ahova víz tört be.

Többek közt a mentésükre érkezett tűzoltók „szerencsés tippelésének” köszönhetően menekült meg a vízbefulladástól két amerikai építőmunkás, akik egy felújítás alatt álló épület liftében rekedtek– jelentette a Staten Island Live.

A két férfi vasárnap délelőtt került szorult helyzetbe egy átalakítás alatt álló egykori szállodában Staten Islanden, ahol aznap heves esőzések voltak. Éppen építési anyagokat vittek a lifttel a felső emeletre, de lift ajtaja ott nem nyílt ki, ezért úgy döntöttek, hogy lemennek a legalsó szintre. Amikor a lift leérkezett egy csobbanást hallottak, majd víz kezdett el betörni a süllyedő kabinba – mondta el egyikük a lapnak.

Szerencséjükre egyikük mobiltelefonjáról sikerült riasztaniuk a tűzoltóságot, de a pontos címet már nem tudták megmondani, csak azt, hogy melyik kereszteződésben vannak. A tűzoltóság diszpécsere hiába próbálta visszahívni őket. Mint később kiderült, a telefonjuk behalt.

A helyi tűzoltóparancsnok az eset után „szerencsés tippelésnek” nevezte, hogy kollégáival a felújítás alatt álló szálloda épületéhez mentek először, és nem a szintén abban a kereszteződésben lévő bankhoz, vagy irodaépülethez.

A mentéshez azonban még egy szerencsés döntés is kellett. A szálloda főbejáratánál álló biztonsági őr ugyanis azt állította, hogy semmi különös nem történt az épületben. A tűzoltók azonban „megérzésből” az épület hátulját is megnézték, ahol meghallották a két férfi kétségbeesett kiabálását – mondta el a tűzoltóparancsnok.

Amikor a tűzoltók odaértek a lifthez, az emelkedő víz már a két férfi nyakáig ért, és csak ládákra állva jutottak levegőhöz. A lapnak nyilatkozó tűzoltótiszt elmondása szerint jó állapotban, bár rendesen átázva húzták ki őket a liftből. Egyikük a lapnak nyilatkozva elmondta: mindketten azt hitték, hogy ott fognak meghalni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik