Közélet

Autóbalesetben meghalt a neves szegedi tanár

Ifjabb László Ferenc és felesége lányuk esküvői meghívóival tartottak Szegedre, amikor a tragédia történt az M5-ösön.

A szegedi egyetemi tanár, a kiskunhalasi kórház főorvosa és felesége, Lászlóné Varga Erika múlt hét hétfőn szenvedett balesetet az M5-ös autópályán, Ócsánál. Az asszony a helyszínen életét vesztette, férje a kórházba szállítása után hunyt el – írja a délmagyar.hu.

“A fiam rendkívül ambiciózus volt. Szegeden, Budapesten, az Amerikai Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában egyaránt elismerték. Nagyon fiatalon publikált világhírű szaklapokban. Hajtotta magát mindig, nagy munkabírású, szerény, szorgalmas ember volt” – emlékezett gyermekére idősebb László Ferenc, a Szegedi Orvostudományi Egyetem korábbi rektorhelyettese, nemzetközi hírű kutató, orvos.

A házaspár az esküvői meghívókkal utazott Szegedre augusztus 8-án. Szerdán tartották volna lányuk, Adrienn esküvőjét Budapesten. Az M5-ös autópálya 29. kilométerénél jártak, amikor a férfi feltehetőleg stroke-ot kapott és már nem tudta irányítani az autót. Felesége beszorult, a vezetőt a kocsi mellett találták meg a dabasi tűzoltók. Helikopterrel a Mérey kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.

Az egyetem saját halottjának tekinti a szegedi tanárt.

“Próbálom megnyugtatni a feleségemet: a családért, az unokákért élni kell tovább. Elhatároztam, ha bírom még, Feriről is írok egy könyvet – arról, mit veszített a tudomány, az ország” – nyilatkozta a gyászoló édesapa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik