Közélet

Nem a Szigetre tartottak a Dunában eltűnt fiatalok

Továbbra is keresi a három eltűntet a rendőrség, de azt remélik, már kiúsztak a folyóból és épségben hazaértek.

Eltűnt fiatalokat kerestek hajókkal csütörtökről péntekre virradó éjszaka a Duna budai oldalán a Hajógyári-szigetnél. Az első hírek még arról szóltak, hogy a három fiatal a Sziget Fesztivál bejáratánál, az úgynevezett K-hídnál jegy nélkül próbált bejutni a rendezvényre. Újabb információk szerint viszont nem a K, hanem a H-hídon szolgálatban lévő biztonsági őr lett figyelmes a társaságra.

A fesztivál sajtóirodáján az FN.hu-nak azt mondták, hogy az eset több száz méterre a fesztivál bejáratától történt, így nem valószínű, hogy a Szigetre akartak volna belógni ily módon a fiatalok. Mint mondták, az a rész már nem is a Sziget fennhatósága alá tartozik, ott irodák, diszkók, raktárak vannak, ahhoz a fesztiválnak nincs köze. Ennek ellenére a rendezvény vízirendészeti csoportja is besegít a keresésbe.

A rendőrség hajókkal, búvárokkal továbbra is keresi az eltűnteket – erősítette meg az FN-nek a BRFK szóvivője. Hozzátette: reméli, hogy azóta kiúsztak, és épségben hazaértek a fiatalok. A rendőrség azt kéri tőlük, hogy jelentkezzenek, ha így történt.

A BRFK egyébként úgy véli, hogy nem a rendőrség, hanem a Sziget biztonsági szolgálatának a felelőssége a fiatalok megtalálása és a hasonló esetek megelőzése, ők csak besegítenek – írja az Fn.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik