Közélet

Négy halottat hantoltak ki a rendőrök Csepelen

Egy erdélyi fiatalember hívta fel a rendőrök figyelmét az elásott emberekre. Csodával határos módon szabadult a gyilkosok karmaiból.

Négy holttestet hantoltak ki a rendőrök Csepel egy erdős területéről – közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) péntek délelőtt a rendőrség honlapján. Korábban egyes hírforrások négy, mások hat áldozatról számoltak be. A tájékoztatás szerint a halál pontos okát, idejét, körülményeit igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálják.

Az NNI közölte, hogy emberölés bűncselekménye miatt indított nyomozást; a bűnügyről a nyomozás érdekei érdekében más információt egyelőre nem kívánnak adni. Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője az MTI érdeklődésére nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a bűnügynek hány gyanúsítottja van. Mindössze annyit közölt: a csepeli területen már befejezték a helyszínelést.

A sajtóban megjelent információk alapján feltehetően sorozatgyilkosság történt, és valószínűsíthető, hogy a bűncselekményeket hárman követték el: egy szerb állampolgárságú férfi és egy magyar házaspár. Szerbia budapesti nagykövetségének tájékoztatása szerint viszont az elkövető nem szerb, hanem macedón.

Bartha a TV2 Tények című műsorának pénteken reggel azt is elárulta, hogy a maradványok nagyon rossz állapotban vannak, van amelyiket több hónapja ásták a földbe.

A rendőrség a XXI. kerületi erdős a Szabadkikötő úthoz közel eső területet csütörtökön lezárta a helyszínelés idejére. Az MTI tudósítója péntek délelőtt a csepeli területről azt jelentette: semmi nem utal arra, hogy az 12 órával korábban bűnügyi helyszín volt. Mindössze annyit lehet látni, hogy a gödröket – amelyek feltehetően a holttesteket rejtették – munkagép segítségével már feltöltötték. A riporter semmilyen mozgást nem tapasztalt a környéken.

Megverték, nyakig a földbe temették

A történtekről a Magyar Nemzet újságírója számolt be a legrészletesebben, éjszaka. Sikerült megszólaltatnia egy túlélőt, aki csodával határos módon szökött meg a bűnözőktől, miután kiásta magát a gödörből, ahová nyakig betemették. Ez az erdélyi fiatalember vezette nyomra a rendőröket, miután elmenekült a helyszínről.

Elmondása szerint a múlt héten, miután megkapta fizetését, egy ismerőse – egy szerb állampolgárságú férfi – kicsalta őt a csepeli kiserdőbe sörözni a barátaihoz, egy hajléktalan házaspárhoz.

Azért nem volt gyanús neki a meghívás, mert a férfi korábban többször kért tőle pénzt kölcsön, amit részben meg is adott, ezért nem tartott tőle.

Az erdőben sörözés közben a fiatalembert hátulról lefogták, és fojtogatni kezdték, egy időre még az eszméletét is elvesztette. Elvették bankkártyáját, és arra kényszerítették, hogy árulja el a kártya PIN-kódját. A fiatalember megadta a számot, de ekkor – hogy ne tudjon megszökni, amíg visszatérnek a bankautomatától – guggoló helyzetben, hátrakötött kézzel betemették az előre elkészített verembe.

Azért nem ölték meg azonnal, mert nem voltak biztosak abban, hogy jó PIN-t adott meg. Az áldozatnak valahogy mégis sikerült kiásnia magát, és elmenekülnie. Előbb azonban még az őrzésére hátrahagyott kutyával is meg kellett küzdenie. Menekülés közben többekkel is találkozott, akiktől a mobiltelefonjukat kérte a rendőrség hívására, ám senki nem adta oda, úgy megijedtek a véres, sáros embertől. A férfi végül hazajutott csepeli lakásába, onnan értesítette a rendőrséget.

Holttestek és koponyák?

A rendőröknek 24 órán belül sikerült elfogniuk az elkövetőket. Azért nem adtak korábban hírt az esetről, mert a férfi csak nemrég tett beismerő vallomást, amelyből kiderült az is, hogy már több áldozatot öltek meg hasonló módszerrel.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy az elsődleges szakvélemény szerint a kiásott áldozatok egy hónapon belül halhattak meg.

A Blikk  viszont arról számolt be, hogy egyes áldozatok már több hónapja életüket veszthették. A feltételezett elkövető állítólag évek óta uzsorakölcsönzésből élt. A nemfizető adósokat, akár több napra is a beásatta a földbe a csepeli csalitosban. A kiszabadult fiatalember történetét először alig hitték el az egyenruhások – írja a Blikk.

A két napilap egyaránt beszámolt arról, hogy a holttestek mellett koponyákat is találtak a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik